Gombás-göngyölt pulykamell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombás-göngyölt pulykamell

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell
  • 8 szelet bacon
  • 15 dkg gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 tojás
  • bors
  • 2 ek olaj
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 2 dl tej
  • 1 tk olaj
  • birsalma kompót

Elkészítése:

A gombát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és addig pirítjuk, amíg zsírjára sül a gomba.

Közben egy tojást keményre főzünk.

Megszórjuk a petrezselyemzölddel a gombás ragut és alaposan összeforgatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük a megpucolt, felkockázott főtt tojást, beleütjük a másik tojást is, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és az egészt óvatosan összekeverjük.

A baconszeleteket kettesével kiterítjük. A megmosott és szárazra törölt pulykamell szeleteket enyhén kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd a baconre terítjük. Megtöltjük a gombás töltelékkel, majd a bacon segítségével feltekerjük a szeleteket és hústűvel megtűzzük.

Egy kisebb tepsit kibélelünk alufóliával, majd egy kevés olajjal kikenjünk, elhelyezzük benne a tekercseket és a tetejét is meglocsoljuk kevés olajjal.

A tepsit fóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb 30 percre. Amikor már puhul a hús, eltávolítjuk a fóliát és pirosra sütjük.

Közben elkészítjük a krumplipürét. Sós vízben puhára főzzük a megpucolt krumplit, leszűrjük és összetörjük. Hozzáadjuk a hús forró szaftját, a tejet és habosra keverjük.

A maradék pirított gombát is hozzákeverjük, így tálaljuk. Birsalmakompóttal kínáljuk.

Tipp:

A pulykamell szeleteket mindig előre befűszerezem felhasználás előtt, mert így ízletesebb. A tekercseket hústűvel tűzöm össze így biztos egyben marad.