Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött, baconbe göngyölt pulykamell recept

Töltött, baconbe göngyölt pulykamell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg bacon
    • egy nagy szelet pulykamell
    • pár levél spenót
    • 10 dkg fetasajt
    • 20 dkg mascarpone
    • 1 fej lilahagyma
    • 30 dkg édesburgonya
    • 2 evőkanál só
    • kevés bors
    • 2 gerezd fokhagyma
    • friss rozmaring
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 evőkanál kókuszzsír
    • 1 evőkanál vaj
    • 1 dl tej
    • őrölt rozmaring
    • 2 db babérlevél
    • egy kicsi friss szerecsendió
    • ízlés szerint petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A pulykamellből vágtam egy szép nagy szeletet, majd óvatosan kicsit kiklopfoltam, hogy jobban elterüljön.

    A mascarponét elkevertem egy kis sóval, borssal, fokhagymával és a feta sajttal, amit villával összetörtem.

    Bacon szeleteket raktam egymás mellé szorosan, majd erre ráfektettem a húst. Megkentem a mascarponés-fetás krémmel, majd friss spenót leveleket helyeztem rá. Szorosan feltekertem, folpackba csomagoltam és betettem a hűtőbe pihenni.

    Addig az édesburgonyát megpucoltam, felkockáztam és feltettem főni sós, borsos, friss rozmaringos lében.

    Közben egy fej lilahagymát, vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát megpucoltam, feldaraboltam és kókuszzsíron lesütöttem.

    A húst kicsomagoltam a folpackból, megtűztem oldalról fogpiszkálóval, hogy ne essen szét sütés közben. Feltettem egy serpenyőt a főzőlapra és tettem bele pici kókuszzsírt és vajat. Amikor felmelegedett, beletettem a húst úgy, hogy az összeillesztés süljön össze legelőször. Mindig amelyik oldal már szépen megsült, akkor forgattam rajta, h körben szép egyenletes színű legyen és hogy mindenhol átsüljön.

    Amikor megfőtt a krumpli, akkor leöntöttem róla a vizet, pici vajat, tejet, meg sót és borsot tettem bele. Összeturmixoltam, majd őrölt rozmaringot, babérlevelet és egy kis friss szerecsendiót reszeltem rá, elkevertem, majd szűrőn átpasszíroztam, hogy szép selymes legyen.

    Alapesetben a pürébe a lilahagymás keveréket bele szoktam keverni, de most, amint a képen is látható, külön helyeztem a pürére a pirított hagymákat.

    A husit picit hagytam hűlni, hogy vágás közben ne essen szét. Felkarikáztam, majd egy tányér közepére helyeztem az édesburgonya pürét, megszórtam a sült hagymás keverékkel, majd a felkarikázott pulykamellet ráhelyeztem szépen sorban. Egy habcső segítségével kis “golyókat” nyomtam a tányér két szélére és feldarabolt petrezselymet raktam rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá