Töltött, baconbe göngyölt pulykamell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20 dkg bacon
  • egy nagy szelet pulykamell
  • pár levél spenót
  • 10 dkg fetasajt
  • 20 dkg mascarpone
  • 1 fej lilahagyma
  • 30 dkg édesburgonya
  • 2 evőkanál só
  • kevés bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss rozmaring
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 dl tej
  • őrölt rozmaring
  • 2 db babérlevél
  • egy kicsi friss szerecsendió
  • ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítése:

A pulykamellből vágtam egy szép nagy szeletet, majd óvatosan kicsit kiklopfoltam, hogy jobban elterüljön.

A mascarponét elkevertem egy kis sóval, borssal, fokhagymával és a feta sajttal, amit villával összetörtem.

Bacon szeleteket raktam egymás mellé szorosan, majd erre ráfektettem a húst. Megkentem a mascarponés-fetás krémmel, majd friss spenót leveleket helyeztem rá. Szorosan feltekertem, folpackba csomagoltam és betettem a hűtőbe pihenni.

Addig az édesburgonyát megpucoltam, felkockáztam és feltettem főni sós, borsos, friss rozmaringos lében.

Közben egy fej lilahagymát, vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát megpucoltam, feldaraboltam és kókuszzsíron lesütöttem.

A húst kicsomagoltam a folpackból, megtűztem oldalról fogpiszkálóval, hogy ne essen szét sütés közben. Feltettem egy serpenyőt a főzőlapra és tettem bele pici kókuszzsírt és vajat. Amikor felmelegedett, beletettem a húst úgy, hogy az összeillesztés süljön össze legelőször. Mindig amelyik oldal már szépen megsült, akkor forgattam rajta, h körben szép egyenletes színű legyen és hogy mindenhol átsüljön.

Amikor megfőtt a krumpli, akkor leöntöttem róla a vizet, pici vajat, tejet, meg sót és borsot tettem bele. Összeturmixoltam, majd őrölt rozmaringot, babérlevelet és egy kis friss szerecsendiót reszeltem rá, elkevertem, majd szűrőn átpasszíroztam, hogy szép selymes legyen.

Alapesetben a pürébe a lilahagymás keveréket bele szoktam keverni, de most, amint a képen is látható, külön helyeztem a pürére a pirított hagymákat.

A husit picit hagytam hűlni, hogy vágás közben ne essen szét. Felkarikáztam, majd egy tányér közepére helyeztem az édesburgonya pürét, megszórtam a sült hagymás keverékkel, majd a felkarikázott pulykamellet ráhelyeztem szépen sorban. Egy habcső segítségével kis “golyókat” nyomtam a tányér két szélére és feldarabolt petrezselymet raktam rá.