Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdei gombákkal töltött pulykamell recept

Erdei gombákkal töltött pulykamell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg vastagabb pulykamell egészben, amit fel lehet szúrni
    • 6 db kenyérgomba vagy 10 dkg fenyőpereszke
    • 3 csík bacon
    • 10 cm hosszú póréhagyma
    • 1 teáskanál zsemlemorzsa
    • kevés vaj
    • só, bors, kakukkfű ízlés szerint
    • aprított petrezselyemzöld
    • 1/2 citrom leve

    Fasírthoz:

    • a megmaradt gombás masszához 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 teás kanálzsemlemorzsa
    • kevés olaj-vaj keverék
    • 1 gerezd aprított fokhagyma

    Palacsintához:

    • 20 dkg fiatal vargánya
    • 6 dkg liszt
    • 1 dl sör
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 ek aprított petrezselyemzöld
    • 1 gerezd fokhagyma
    • olaj a sütéshez
    • só, őrölt bors

    Körethez:

    • 2 fiatal fürtös uborka
    • 4 szál vékony sárgarépa
    • 1/2 citrom leve
    • pici borsikafű

    Elkészítése:

    A palacsintatészta hozzávalóit jól összedolgozzuk 1 tojásfehérje kivételével, majd hűtőben pihentetjük 1 órán át.

    A póréhagymát vékony karikákra, a bacont csíkokra vágjuk. A kenyérgomba kalapjait vékonyra szeljük.

    Kevés vaj és olaj keveréken megpirítjuk kissé a hagymát, a szalonnát és a gombát. Közben sóval, borssal, kakukkfűvel és petrezselyemzölddel füszerezzük. Gyakran keverve néhány perc alatt készre főzzük, majd félretesszük és 1 tk zsemlemorzsát keverünk bele.

    A pulykamellet felszúrjuk kitágítjuk a rést és megtöltjük a töltelékkel. Forró olajon és vajon pirosra sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk és citromlével meglocsoljuk, majd megpároljuk.

    A megmaradt gombás masszához a tojássárgáját, zsemlemorzsát, aprított fokhagymát adunk, jól összedolgozzuk és kanállal szaggatva olajban fasírtokat sütünk belőle.

    A fiatal vargányagombákat kettévágjuk és sózzuk, borsozzuk 1-2 percig sütjük, majd leitatjuk róla az olajat és aprított fokhagymával megszórjuk, majd állni hagyjuk.

    A hűtőből kivesszük a palacsintatésztát óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét, megforgatjuk a vargányákat a masszában és forró olajon megsütjük.

    Vékony hasábokra szeljük a sárgarépát kevés vajon és citromlén megpároljuk, majd hozzáadjuk az uborka hasábokat, sózzuk és borsikafűvel ízesítjük, majd néhány perc alatt készre sütjük.

    Tálaljuk ízlés szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá