Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-boros zúzapörkölt recept

Gombás-boros zúzapörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulykazúza
    • 25 dkg gomba (nekem most fehér és barna csiperke)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 2 dl száraz vörösbor
    • őrölt bors ízlés szerint
    • só/ételízesítő ízlés szerint
    • 1 ek fűszerpaprika
    • olaj

    Elkészítése:

    A hagymát és a fokhagymát felkockázom, majd az olajon megdinsztelem. Hozzáadom a kockákra vágott paprikát és paradicsomot és együtt sütöm kicsit.

    Utána ráteszem a megmosott és felkockázott zúzát és fehéredésig pirítom. Megszórom a fűszerpaprikával, borssal és ételízesítővel. Jól átkeverem és ráöntöm a vörösbort. Fedő alatt párolom.

    Néha megkeverem és amikor a zúza már majdnem puha, akkor hozzáadom a megtisztított, négy darabba vágott gombafejet. Ha szükséges, akkor még most lehet egy kortynyi bort önteni hozzá.

    Ha a gomba is párolódott pár percig, akkor készen is vagyunk.
    Én ma nokedlit készítettem hozzá.

    Tipp:

    Bármilyen szép is a pulykazúza, mindenképpen ajánlom, hogy kockázzuk vagy csíkozzuk fel, mert így lényegesen lerövidül az elkészítési idő.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá