Gombás-boros zúzapörkölt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg pulykazúza
- 25 dkg gomba (nekem most fehér és barna csiperke)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 dl száraz vörösbor
- őrölt bors ízlés szerint
- só/ételízesítő ízlés szerint
- 1 ek fűszerpaprika
- olaj
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát felkockázom, majd az olajon megdinsztelem. Hozzáadom a kockákra vágott paprikát és paradicsomot és együtt sütöm kicsit.
Utána ráteszem a megmosott és felkockázott zúzát és fehéredésig pirítom. Megszórom a fűszerpaprikával, borssal és ételízesítővel. Jól átkeverem és ráöntöm a vörösbort. Fedő alatt párolom.
Néha megkeverem és amikor a zúza már majdnem puha, akkor hozzáadom a megtisztított, négy darabba vágott gombafejet. Ha szükséges, akkor még most lehet egy kortynyi bort önteni hozzá.
Ha a gomba is párolódott pár percig, akkor készen is vagyunk.
Én ma nokedlit készítettem hozzá.
Tipp:
Bármilyen szép is a pulykazúza, mindenképpen ajánlom, hogy kockázzuk vagy csíkozzuk fel, mert így lényegesen lerövidül az elkészítési idő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »