Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát felkockázom, majd az olajon megdinsztelem. Hozzáadom a kockákra vágott paprikát és paradicsomot és együtt sütöm kicsit.
Utána ráteszem a megmosott és felkockázott zúzát és fehéredésig pirítom. Megszórom a fűszerpaprikával, borssal és ételízesítővel. Jól átkeverem és ráöntöm a vörösbort. Fedő alatt párolom.
Néha megkeverem és amikor a zúza már majdnem puha, akkor hozzáadom a megtisztított, négy darabba vágott gombafejet. Ha szükséges, akkor még most lehet egy kortynyi bort önteni hozzá.
Ha a gomba is párolódott pár percig, akkor készen is vagyunk.
Én ma nokedlit készítettem hozzá.
Bármilyen szép is a pulykazúza, mindenképpen ajánlom, hogy kockázzuk vagy csíkozzuk fel, mert így lényegesen lerövidül az elkészítési idő.