Gombás-boros zúzapörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykazúza
  • 25 dkg gomba (nekem most fehér és barna csiperke)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 dl száraz vörösbor
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só/ételízesítő ízlés szerint
  • 1 ek fűszerpaprika
  • olaj

Elkészítése:

A hagymát és a fokhagymát felkockázom, majd az olajon megdinsztelem. Hozzáadom a kockákra vágott paprikát és paradicsomot és együtt sütöm kicsit.

Utána ráteszem a megmosott és felkockázott zúzát és fehéredésig pirítom. Megszórom a fűszerpaprikával, borssal és ételízesítővel. Jól átkeverem és ráöntöm a vörösbort. Fedő alatt párolom.

Néha megkeverem és amikor a zúza már majdnem puha, akkor hozzáadom a megtisztított, négy darabba vágott gombafejet. Ha szükséges, akkor még most lehet egy kortynyi bort önteni hozzá.

Ha a gomba is párolódott pár percig, akkor készen is vagyunk.
Én ma nokedlit készítettem hozzá.

Tipp:

Bármilyen szép is a pulykazúza, mindenképpen ajánlom, hogy kockázzuk vagy csíkozzuk fel, mert így lényegesen lerövidül az elkészítési idő.