Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombákkal, szalonnával főtt kakas recept

Gombákkal, szalonnával főtt kakas
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kakas feldarabolva
    • 5-6 nagyobb fej vöröshagyma
    • kolozsvári szalonna
    • zsír
    • őrölt pirospaprika
    • só, őrölt bors, őrölt kömény
    • kettő gerezd fokhagyma
    • friss petrezselyemzöld
    • paprika, paradicsom
    • laskagomba
    • csiperkegomba
    • szegfűgomba

    Elkészítése:

    A hagymát és a kolozsvári szalonnát felkockáztam, zsíron üvegesre pároltam, hozzáadtam az őrölt paprikát és hideg vízzel felöntve elkészítettem a pörköltalapot.

    Ezután a pörköltalapot a nádudvari cserépedénybe öntöttem, ebbe belehelyeztem az átmosott és darabolt kakashúst. Sóztam, borsoztam, köménnyel meghintettem, beleraktam a pucolt fokhagymagerezdeket, a friss paprikát, paradicsomot egy csokor friss petrezselyemzöldet és felöntöttem meleg vízzel.

    Kemencében közel 4 órán át főtt. Mielőtt teljesen kész lett, akkor tettem bele a gombákat, ez kb fél órával a kivétel előtt történt.

    Tipp:

    Tálaláskor ízlés szerint tejföllel megbolondítható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá