Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombakrémleves főtt marhanyelvvel recept

Gombakrémleves főtt marhanyelvvel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg csiperkegomba
    • 12 dkg főtt marhanyelv
    • 3 evőkanál vaj
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 2 dl tejszín
    • 1/2 liter húsleves vagy 1 leveskocka
    • 3 dl tejszín
    • bors
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A gombát megtisztítjuk, lereszeljük, majd a levét kicsavarjuk. Vajon félig megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és erős tűzön, gyakori keverés mellett lepirítjuk.

    Ha zsírjára sült, liszttel meghintjük, kissé továbbpirítjuk vele, majd húslevessel felengedjük (leveskockából is készülhet).

    Puhára pároljuk, forrón átpasszírozzuk, majd a tejszínnel simára keverjük. Apróra vágott petrezselyemmel dúsítjuk.

    A főtt, füstölt marhanyelvet csíkokra vágjuk és tálaláskor a levesbe helyezzük. A marhanyelvet akár házi sonkával is helyettesíthetjük.

    Tipp:

    Egyszerű gombaleves, finom levesbetéttel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá