Gombakrémleves főtt marhanyelvvel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 12 dkg főtt marhanyelv
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 liter húsleves vagy 1 leveskocka
  • 3 dl tejszín
  • bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése:

A gombát megtisztítjuk, lereszeljük, majd a levét kicsavarjuk. Vajon félig megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és erős tűzön, gyakori keverés mellett lepirítjuk.

Ha zsírjára sült, liszttel meghintjük, kissé továbbpirítjuk vele, majd húslevessel felengedjük (leveskockából is készülhet).

Puhára pároljuk, forrón átpasszírozzuk, majd a tejszínnel simára keverjük. Apróra vágott petrezselyemmel dúsítjuk.

A főtt, füstölt marhanyelvet csíkokra vágjuk és tálaláskor a levesbe helyezzük. A marhanyelvet akár házi sonkával is helyettesíthetjük.

Tipp:

Egyszerű gombaleves, finom levesbetéttel.