Gombákkal, szalonnával főtt kakas

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kakas feldarabolva
  • 5-6 nagyobb fej vöröshagyma
  • kolozsvári szalonna
  • zsír
  • őrölt pirospaprika
  • só, őrölt bors, őrölt kömény
  • kettő gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyemzöld
  • paprika, paradicsom
  • laskagomba
  • csiperkegomba
  • szegfűgomba

Elkészítése:

A hagymát és a kolozsvári szalonnát felkockáztam, zsíron üvegesre pároltam, hozzáadtam az őrölt paprikát és hideg vízzel felöntve elkészítettem a pörköltalapot.

Ezután a pörköltalapot a nádudvari cserépedénybe öntöttem, ebbe belehelyeztem az átmosott és darabolt kakashúst. Sóztam, borsoztam, köménnyel meghintettem, beleraktam a pucolt fokhagymagerezdeket, a friss paprikát, paradicsomot egy csokor friss petrezselyemzöldet és felöntöttem meleg vízzel.

Kemencében közel 4 órán át főtt. Mielőtt teljesen kész lett, akkor tettem bele a gombákat, ez kb fél órával a kivétel előtt történt.

Tipp:

Tálaláskor ízlés szerint tejföllel megbolondítható.