Fűszeres, töltött csirkecomb rizibizivel recept
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 2 szelet kenyér
- 2 vöröshagyma
- 30 dkg gomba
- 2-3 db csirkemáj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só ízlés szerint
- 1 kk ételízesítő
- 1 kk őrölt bors
- 1 kis csokor petrezselyemzöld aprítva
- 2 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A megtöltött combok kenéséhez:
- 1 dl étolaj
- 1 tk pirospaprika
- 1 kk bors
- csipet majoránna
A rizibizihez:
- 1 bögre rizs (2,5 dl)
- 2 bögre víz vagy húsleveslé
- 1 ek étolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 20 dkg zöldborsó
Elkészítése:
A húst megmossuk és megtisztítjuk.
A kenyeret hideg vízbe áztatjuk.
Megtisztítjuk és elkaparjuk a májat.
A felaprított hagymát kevés olajon megpirítjuk a megtisztított, felaprított gombával. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Kinyomkodjuk a kenyérszeleteket.
Hozzáadjuk a tojásokat, a hagymás gombát, reszelt fokhagymát, sót, ételízesítőt, borsot, a petrezselyemzöldet és összedolgozzuk.
A csirkecombok bőre alá tölteléket rakunk. Fehér cérnával bevarrjuk, hogy ki ne süljön belőle a töltelék.
A borsot, paprikát és a majoránnát az étolajjal összekeverjük. A húsokat lekenjük a kész páccal és sütőzacskóba tesszük.
230 fokra melegített sütőben 60 perc alatt megsütjük.
A borsót enyhén sós vízben megfőzzük. A rizst megmossuk.
Az étolajat felmelegítjük, a rizst ráöntjük, egy kicsit átforrósítjuk és 2 bögre forró vízzel felöntjük. Ízesítjük borssal, sóval és egy kis ételízesítővel. Ha van húsleves, akkor abból öntök rá. Fedő alatt puhára főzzük.
Amikor jól belszívta a levét, betesszük a jól felforrósított sütőbe. Itt dagadt meg.
A borsóval összekeverjük és jöhet a tálalás.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










