Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres csirkemájpástétom recept

Fűszeres csirkemájpástétom
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemáj
    • 20 dkg libazsír (vagy kacsazsír, sertészsír)
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 2 dl édes fehérbor
    • 8 db friss zsályalevél (vagy 1 tk szárított)
    • 1 tk kakukkfű (szárított)
    • 1 tk majoránna (szárított)
    • 1 tk oregánó (szárított)
    • őrölt bors (ízlés szerint)
    • 2 tk só

    Elkészítése:

    A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre.

    Egy serpenyőben olvasszuk fel a libazsírt, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és kisebb lángon 15 perc alatt karamellizáljuk szép világos színűre. A karamellizálás végefelé adjuk hozzá a fokhagymát is.

    Közben tisztítsuk meg a májat az inas részektől, majd vágjuk nagyobb darabokra (2-3 felé) és adjuk hozzá a hagymához. Ezután adjuk hozzá a friss zsályaleveleket, keverjük össze, majd pároljuk kb 5 percig.

    Ezután ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, forgassuk össze, majd öntsük fel a borral. (a sót majd csak a végén adjuk hozzá!!!)

    Ezután kisebb lángon, többször átforgatva pároljuk 15 percig, hogy a máj kellően átsüljön, de nehogy kiszáradjon, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.

    Amikor a máj már csak langyos, vegyük ki belőle a zsályaleveleket, majd adjuk hozzá a sót és botmixerrel pépesítsük, vagy turmixoljuk le (közben kóstoljuk és ízlés szerint sózzuk).

    Ezután öntsük át egy tálba, takarjuk le, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig. Ízlés szerint önthetünk rá egy vékony réteg zsírt, majd úgy tegyük be a hűtőbe pár órára vagy akár egész éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A zsírréteggel felöntött pástétom akár egy hétig is eláll a hűtőben. Kínálhatjuk például reggelire vagy éppen vacsorára. Egy szelet friss kenyérrel, péksüteménnyel, vagy ízlés szerint egy szelet sós kaláccsal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá