Fóliában sült csirke almás-céklasalátával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- szárnyas hús (én 1 db csirke felsőcombot sütöttem)
- só, bors
- 2 répa
- 1 patisszon vagy zöldséggyökér
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
Salátához:
- 1 alma
- 2-3 kisebb cékla
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 1 ek méz
- csipet bors
- csipet gyömbérpor
- csipet só
Elkészítése:
A répát, patisszont/zöldséggyökeret, hagymát, fokhagymát megtisztítás után feldaraboljuk és a hússal együtt sózzuk, borsozzuk.
Alufóliába csomagoljuk és előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük kb fél óra alatt.
A joghurtot, mézet, borsot, sót, gyömbért (elhagyható) összekeverjük és a kockára vágott almát és céklát belekeverjük (a cékla levéből keverjünk egy kávéskanálnyit még bele).
Jó étvágyat mindenkinek!
Tipp:
Ha szeretnénk az ételünknek egy kis sült kérget adni, akkor miután megpuhult minden, nyissuk szét a fóliát, kenjük meg a zöldséges-husit egy kevés olíva olajjal, esetleg vajjal és így süssük pirulásig.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.