Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fóliában sült csirke almás-céklasalátával recept

Fóliában sült csirke almás-céklasalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • szárnyas hús (én 1 db csirke felsőcombot sütöttem)
    • só, bors
    • 2 répa
    • 1 patisszon vagy zöldséggyökér
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma

    Salátához:

    • 1 alma
    • 2-3 kisebb cékla
    • 1 kis doboz natúr joghurt
    • 1 ek méz
    • csipet bors
    • csipet gyömbérpor
    • csipet só

    Elkészítése:

    A répát, patisszont/zöldséggyökeret, hagymát, fokhagymát megtisztítás után feldaraboljuk és a hússal együtt sózzuk, borsozzuk.

    Alufóliába csomagoljuk és előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük kb fél óra alatt.

    A joghurtot, mézet, borsot, sót, gyömbért (elhagyható) összekeverjük és a kockára vágott almát és céklát belekeverjük (a cékla levéből keverjünk egy kávéskanálnyit még bele).

    Jó étvágyat mindenkinek!

    Tipp:

    Ha szeretnénk az ételünknek egy kis sült kérget adni, akkor miután megpuhult minden, nyissuk szét a fóliát, kenjük meg a zöldséges-husit egy kevés olíva olajjal, esetleg vajjal és így süssük pirulásig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá