Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fetás göngyölt pulykamell, rukkolás salátaágyon recept

Fetás göngyölt pulykamell, rukkolás  salátaágyon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg bacon
    • 50 dkg pulykamell
    • 20 dkg fetasajt
    • 10 dkg rukkola
    • 1 evőkanál tökmagolaj
    • 1 evőkanál balzsamecet
    • 1 evőkanál só
    • ízlés szerint bors
    • 1 teáskanál mustár
    • 1 citrom leve
    • 1 evőkanál méz
    • egy gerezd zúzott fokhagyma
    • 1-1 sárga és piros kaliforniai paprika
    • 12 dkg uborka
    • 2 paradicsom
    • 1 evőkanál kókuszzsír
    • friss petrezselyemzöld ízlés szerint

    Elkészítése:

    A pulykamellet felcsíkoztam, sóval és borssal megfűszereztem, majd pici mustárral megkentem. Állni hagytam kb fél órát a hűtőben.

    Addig elkészítettem a salátaöntetet. A tökmagolajat a balzsamecettel, citromlével, sóval, borssal, mustárral, mézzel és egy zúzott fokhagymával összekevertem, majd betettem hűtőbe.

    A saláta hozzávalóit felaprítottam. A kaliforniai paprikát felcsíkoztam, az uborkával szintén így tettem. Aparadicsomot felvágtam (külön edénybe tettem, h ne “vizezze” fel a többi zöldséget). A fetát kockáztam.

    Miután eleget állt a pácos pulykamell, lecsöpögtettem és utána baconbe göngyöltem. Kókuszzsíron és pici olajon lesütöttem.

    Addig a salátát összekevertem: a rukkolát a felvágott zöldségekkel és a fetával. A paradicsomot és a szószt csak a tálalás előtt raktam rá.

    Amikor átsültek a húsok, akkor a salátát összeforgattam az öntettel, tányérra helyeztem, rátettem a paradicsomot és a husit. Aprított friss petrezselyemzölddel megszórtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá