Fetás göngyölt pulykamell, rukkolás salátaágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg bacon
  • 50 dkg pulykamell
  • 20 dkg fetasajt
  • 10 dkg rukkola
  • 1 evőkanál tökmagolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál só
  • ízlés szerint bors
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál méz
  • egy gerezd zúzott fokhagyma
  • 1-1 sárga és piros kaliforniai paprika
  • 12 dkg uborka
  • 2 paradicsom
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • friss petrezselyemzöld ízlés szerint

Elkészítése:

A pulykamellet felcsíkoztam, sóval és borssal megfűszereztem, majd pici mustárral megkentem. Állni hagytam kb fél órát a hűtőben.

Addig elkészítettem a salátaöntetet. A tökmagolajat a balzsamecettel, citromlével, sóval, borssal, mustárral, mézzel és egy zúzott fokhagymával összekevertem, majd betettem hűtőbe.

A saláta hozzávalóit felaprítottam. A kaliforniai paprikát felcsíkoztam, az uborkával szintén így tettem. Aparadicsomot felvágtam (külön edénybe tettem, h ne “vizezze” fel a többi zöldséget). A fetát kockáztam.

Miután eleget állt a pácos pulykamell, lecsöpögtettem és utána baconbe göngyöltem. Kókuszzsíron és pici olajon lesütöttem.

Addig a salátát összekevertem: a rukkolát a felvágott zöldségekkel és a fetával. A paradicsomot és a szószt csak a tálalás előtt raktam rá.

Amikor átsültek a húsok, akkor a salátát összeforgattam az öntettel, tányérra helyeztem, rátettem a paradicsomot és a husit. Aprított friss petrezselyemzölddel megszórtam.