Hozzávalók:
Elkészítése:
A pulykamellet felcsíkoztam, sóval és borssal megfűszereztem, majd pici mustárral megkentem. Állni hagytam kb fél órát a hűtőben.
Addig elkészítettem a salátaöntetet. A tökmagolajat a balzsamecettel, citromlével, sóval, borssal, mustárral, mézzel és egy zúzott fokhagymával összekevertem, majd betettem hűtőbe.
A saláta hozzávalóit felaprítottam. A kaliforniai paprikát felcsíkoztam, az uborkával szintén így tettem. Aparadicsomot felvágtam (külön edénybe tettem, h ne “vizezze” fel a többi zöldséget). A fetát kockáztam.
Miután eleget állt a pácos pulykamell, lecsöpögtettem és utána baconbe göngyöltem. Kókuszzsíron és pici olajon lesütöttem.
Addig a salátát összekevertem: a rukkolát a felvágott zöldségekkel és a fetával. A paradicsomot és a szószt csak a tálalás előtt raktam rá.
Amikor átsültek a húsok, akkor a salátát összeforgattam az öntettel, tányérra helyeztem, rátettem a paradicsomot és a husit. Aprított friss petrezselyemzölddel megszórtam.