Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fasírttorta recept

Fasírttorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tortalapokhoz:

    • 1 kg darált pulykahús
    • 100 g zsemlemorzsa
    • 2 ek őrölt pirospaprika
    • 1 ek só
    • 3 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Sajtkrémhez:

    • 100 g reszelt füstölt sajt
    • 30 g vaj
    • 2 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
    • 2 ek liszt
    • 3 dl tej

    Krumplipüréhez (külső réteg):

    • 1 kg krumpli
    • 100 g vaj
    • 2 dl tej
    • őrölt bors
    • reszelt szerecsendió

    Díszítéshez:

    • szeletelt bacon
    • póréhagyma

    Elkészítése:

    Először a díszítéshez készült bacon rózsákat készítem el. A vékony szelelt bacont felcsavarom és muffin sütőformában 200 fokon 30 perc ropogósra sütöm.

    A krumplipüré elkészítéséhez meghámozom a krumplit, apró kockára vágom. Egy fazékba teszem és felengedem annyi vízzel, amennyi épp ellepi a krumplit, megsózom és puhára főzöm.

    Amikor a krumpli megpuhult, leszűrőm róla a főzővizet. Hozzáadom a vajat, tejet, ízlés szerint további fűszereket (bors, szerecsendió), majd krémesre turmixolom.

    A tortalap hozzávalóit összekeverem, 3 részre elosztom és kb 15 cm átmérőjű tortaformában (esetleg jénai tálban) külön lapokat sütök belőle. 200 fokon 35 percig sül egy réteg. A kész tortalapokat félreteszem hűlni.

    A sajtkrémhez fokhagymás besamel mártást készítek. Megolvasztom a vajat és hozzáadom a fokhagymakinyomón áttört (vagy reszelt) fokhagymát. Lassú tűzön folyamatos keverés mellett a már megpirult fokhagymás vajhoz hozzáadom a 3 evőkanál lisztet és ezt is lepirítom, majd felöntöm a meleg 3 dl tejjel és 2 percig forralom. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezem és amikor kissé kihűlt hozzákeverem a reszelt füstölt sajtot. Félreteszem hűlni.

    Egy kihűlt húslapot a kínálótálra teszek és megkenem a sajtkrém felével. Ráborítom a második lapot is és ezt is megkenem a maradék sajtkrémmel. Az utolsó lapra és a torta oldalára rásimítom a krémes krumplipürét.

    Díszítésként az oldalára habzsákból kis krumplipüré halmokat nyomok, tetejére bacon rózsát és póréhagymát teszek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá