Diétás rakott brokkoli recept

Hozzávalók:
- 2 közepes fej brokkoli
- 2 ek napraforgó olaj
- 50 dkg darált pulykahús
- 15 dkg barna rizs (lehet gyors rizs is)
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl joghurt
- 15 dkg sajt
- 6 dl víz
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük.
A megpucolt és felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belezúzzuk a fokhagymát, kevés vízzel felöntjük és készre főzzük.
A (gyors) rizst sós vízben megfőzzük, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
Olajjal kikent, közepes tepsibe tesszük a brokkolit, elosztjuk rajta a rizst, majd rátesszük a húst.
A joghurtot kikeverjük a tojással, reszelt sajttal és ráöntjük a hús tetejére, majd készre sütjük 180 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »