Cukkínis tészta csirkemájjal recept

Hozzávalók:
- 1 közepes cukkíni (kb 50 dkg)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk szárított bazsalikom
- só
- őrölt bors
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
A körethez:
- 30 dkg (GM) tészta
A feltéthez:
- fél kg csirkemáj
- só
- bors
- 1 tk majoránna
A sütéshez:
- étolaj vagy kókuszzsír
A díszítéshez:
- friss bazsalikomlevél
Elkészítése:
A megtisztított vöröshagymát kevés zsiradékon dinszteljük meg.
A megmosott cukkínit annyi sós vízben főzzük puhára, amennyi éppen ellepi.
Ha elkészültek, öntsük a turmix kancsójába a megfőtt cukkinit, a tejszínt, a megdinsztelt hagymát, 3-4 gerezd fokhagymát. Turmixoljuk össze, majd ízlés szerint ízesítsük bazsalikommal és fokhagymával.
Forró, sós vízben főzzük ki a tésztát, szűrjük le és keverjük össze a cukkinikrémmel.
A csirkemájat tisztítsuk meg, mossuk meg és papírtörlővel itassuk le róla a vizet. Fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és forró olajban süssük készre. Érdemes fedő alatt sütni, mert fröcsög mindenfelé a forró olaj.
A cukkinis tésztával tálaljuk.
Tipp:
Természetesen, akinek nem kell diétáznia, hagyományos búzalisztből készült tésztával is kínálhatja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »