Hozzávalók:
A körethez:
A feltéthez:
A sütéshez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A megtisztított vöröshagymát kevés zsiradékon dinszteljük meg.
A megmosott cukkínit annyi sós vízben főzzük puhára, amennyi éppen ellepi.
Ha elkészültek, öntsük a turmix kancsójába a megfőtt cukkinit, a tejszínt, a megdinsztelt hagymát, 3-4 gerezd fokhagymát. Turmixoljuk össze, majd ízlés szerint ízesítsük bazsalikommal és fokhagymával.
Forró, sós vízben főzzük ki a tésztát, szűrjük le és keverjük össze a cukkinikrémmel.
A csirkemájat tisztítsuk meg, mossuk meg és papírtörlővel itassuk le róla a vizet. Fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és forró olajban süssük készre. Érdemes fedő alatt sütni, mert fröcsög mindenfelé a forró olaj.
A cukkinis tésztával tálaljuk.
Természetesen, akinek nem kell diétáznia, hagyományos búzalisztből készült tésztával is kínálhatja.