Csirkeszív pörkölt recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkeszív
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek olaj vagy zsír
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- őrölt kömény ízlés szerint
- gulyáskrém ízlés szerint
- 20 dkg fusilli tészta (nálam színes)
Elkészítése:
A szívet megmossuk, ha kell lehártyázzuk és megszárítjuk.
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A felforrósított olajon vagy zsíron megdinszteljük, majd félrehúzzuk és hozzáadjuk a piros paprikát, jól elkeverjük, majd a szívet is hozzáadjuk. Visszatesszük a tűzre és sűrűn átkeverjük.
Ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot, őrölt köményt és gulyáskrémet. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd fedő alatt főzzük. Idő közben, ha kell, pótoljuk alatta a vizet, majd készre főzzük.
Amíg fő a pörkölt, a szokott módón megfőzzük a tésztát, leszűrjük, majd a kész pörkölttel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »










