Csirkeszív pörkölt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkeszív
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek olaj vagy zsír
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- őrölt kömény ízlés szerint
- gulyáskrém ízlés szerint
- 20 dkg fusilli tészta (nálam színes)
Elkészítése:
A szívet megmossuk, ha kell lehártyázzuk és megszárítjuk.
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A felforrósított olajon vagy zsíron megdinszteljük, majd félrehúzzuk és hozzáadjuk a piros paprikát, jól elkeverjük, majd a szívet is hozzáadjuk. Visszatesszük a tűzre és sűrűn átkeverjük.
Ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot, őrölt köményt és gulyáskrémet. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd fedő alatt főzzük. Idő közben, ha kell, pótoljuk alatta a vizet, majd készre főzzük.
Amíg fő a pörkölt, a szokott módón megfőzzük a tésztát, leszűrjük, majd a kész pörkölttel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »