Csirkeszív pörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkeszív
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj vagy zsír
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • őrölt kömény ízlés szerint
  • gulyáskrém ízlés szerint
  • 20 dkg fusilli tészta (nálam színes)

Elkészítése:

A szívet megmossuk, ha kell lehártyázzuk és megszárítjuk.

A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A felforrósított olajon vagy zsíron megdinszteljük, majd félrehúzzuk és hozzáadjuk a piros paprikát, jól elkeverjük, majd a szívet is hozzáadjuk. Visszatesszük a tűzre és sűrűn átkeverjük.

Ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot, őrölt köményt és gulyáskrémet. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd fedő alatt főzzük. Idő közben, ha kell, pótoljuk alatta a vizet, majd készre főzzük.

Amíg fő a pörkölt, a szokott módón megfőzzük a tésztát, leszűrjük, majd a kész pörkölttel tálaljuk.