Csirkekuglóf aszalt áfonyával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 db csirkecomb, vagy 4 csirkemell filé vékonyra szelve
- 10 dkg sajt
- 20 dkg bacon
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomó újhagyma
- 20 dkg aszalt áfonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk grill fűszerkeverék
- 2 tk piri-piri fűszerkeverék
- só
Elkészítése:
A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, diónyi kockára vágjuk, sózzuk és megszórjuk a grill és piri-piri fűszerkeverékkel.
A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott újhagymát a zöldjével együtt, az aszalt áfonyát, és jól összekeverjük.
A kuglóf formát kizsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, és kibéleljük bacon szeletekkel.
A befűszerezett húsok harmadát lerakjuk körben a formába, meglocsoljuk a tojásos masszával, majd újból hús, massza, hús és masszával fejezzük be. Végül ráhajtjuk a bacon szeleteket, és 190 fokon 80 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után kivesszük a formából, és felszeleteljük.
Tipp:
Ha nincs kuglófformánk, készíthetjük tortaformában is!
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legfinomabb házi gyömbérszörp
A gyömbér nemcsak jellegzetes aromája és kellemesen csípős íze miatt kedvel
Tovább olvasom »
Így készül a tökéletes alaplé – Tippek és trükkök lépésről lépésre
Egy igazán jó alaplé a lelke számtalan levesnek, mártásnak, rizottónak, sőt
Tovább olvasom »
TOP 5 grill pác, ami minden visz
A nyári grillpartik titkos fegyvere nem a grillsütő vagy a szélcsendes idő,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.04.22 kedd
Van, amikor egyszerűen semmi ötletünk sincs, mit tegyünk az asztalra – főle
Tovább olvasom »
Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »