Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyekrémleves aszalt áfonyával recept

Gesztenyekrémleves aszalt áfonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Leveshez:

    • 20 dkg gesztenyemassza
    • 2 dl tej
    • 1 dl habtejszín
    • 2-3 ek méz
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 2 ek rum

    Aszalt áfonyához:

    • 10 dkg aszalt vörös áfonya
    • 1 dl rozé vagy vörösbor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek barna cukor
    • 1/2 citrom leve

    Elkészítése:

    Az áfonyát öntsük fel a borral, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, facsarjuk bele a citromlevet, majd főzzük pár percig. Ezután hagyjuk pár órát állni, hogy a folyadékot szinte teljesen felszívja, mielőtt a krémlevesbe tennénk (akár előző nap megfőzhetjük).

    A turmixgépbe öntsük bele a szobahőmérsékletű tejet és a tejszínt, majd adjuk hozzá a mézet, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, a rumot, és az előzőleg villával összenyomkodott gesztenyemasszát. Ezután pár perc alatt turmixoljuk simára, krémesre.

    A krémesre turmixolt levesbe ezután öntsük bele az áfonyát, majd kóstoljuk meg és ha szükséges, ízesítsünk utána.

    Tipp:

    Én a leves mellé leveles tésztából kiszúrt, majd ropogósra sütött kis fenyőket sütöttem, mely nagyon jól illik a krémleveshez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá