Gesztenyekrémleves aszalt áfonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Leveshez:

  • 20 dkg gesztenyemassza
  • 2 dl tej
  • 1 dl habtejszín
  • 2-3 ek méz
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 2 ek rum

Aszalt áfonyához:

  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  • 1 dl rozé vagy vörösbor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek barna cukor
  • 1/2 citrom leve

Elkészítése:

Az áfonyát öntsük fel a borral, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, facsarjuk bele a citromlevet, majd főzzük pár percig. Ezután hagyjuk pár órát állni, hogy a folyadékot szinte teljesen felszívja, mielőtt a krémlevesbe tennénk (akár előző nap megfőzhetjük).

A turmixgépbe öntsük bele a szobahőmérsékletű tejet és a tejszínt, majd adjuk hozzá a mézet, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, a rumot, és az előzőleg villával összenyomkodott gesztenyemasszát. Ezután pár perc alatt turmixoljuk simára, krémesre.

A krémesre turmixolt levesbe ezután öntsük bele az áfonyát, majd kóstoljuk meg és ha szükséges, ízesítsünk utána.

Tipp:

Én a leves mellé leveles tésztából kiszúrt, majd ropogósra sütött kis fenyőket sütöttem, mely nagyon jól illik a krémleveshez.