Csirkekuglóf aszalt áfonyával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 db csirkecomb, vagy 4 csirkemell filé vékonyra szelve
  • 10 dkg sajt
  • 20 dkg bacon
  • 10 tojás
  • 1 csomó újhagyma
  • 20 dkg aszalt áfonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tk grill fűszerkeverék
  • 2 tk piri-piri fűszerkeverék

Elkészítése:

A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, diónyi kockára vágjuk, sózzuk és megszórjuk a grill és piri-piri fűszerkeverékkel.

A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott újhagymát a zöldjével együtt, az aszalt áfonyát, és jól összekeverjük.

A kuglóf formát kizsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, és kibéleljük bacon szeletekkel.

A befűszerezett húsok harmadát lerakjuk körben a formába, meglocsoljuk a tojásos masszával, majd újból hús, massza, hús és masszával fejezzük be. Végül ráhajtjuk a bacon szeleteket, és 190 fokon 80 perc alatt megsütjük.

Kihűlés után kivesszük a formából, és felszeleteljük.

Tipp:

Ha nincs kuglófformánk, készíthetjük tortaformában is!