Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkecombos-kolbászos savanyú káposzta recept

Csirkecombos-kolbászos savanyú káposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 csirkecomb
    • 6 debreceni
    • 20 dkg füstölt kolbász
    • 1,5 kg savanyú káposzta
    • 3 dl sűrített paradicsom
    • 0,5 l víz
    • őrölt bors
    • majoránna
    • kakukkfű
    • 2-3 db babérlevél
    • 4-5 szem borókabogyó

    Elkészítése:

    A combokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg a fűszerekkel és hagyjuk egy kicsit állni hogy az ízek jól átjárják.

    A savanyú káposzta levét nyomkodjuk ki, majd terítsük bele egy nagyobb tepsi aljába. Tegyük rá a babérlevelet és szórjuk rá a borókabogyót (én kicsit összevágtam a káposztát, hogy ne legyenek túl hosszúak a káposztaszálak).

    A füstölt kolbászt karikázzuk fel, majd szórjuk rá a káposzta tetejére.

    Ezután helyezzük rá egymásmellé az előzőleg befűszerezett csirkecombot, majd tegyük mellé a debrecenit is (a debrecenit több helyen szurkáljuk meg egy villával).

    A sűrített paradicsomot keverjük simára a vízzel, majd öntsük fel vele a húsos-káposztát. Ezután fóliával fedjük le a tepsit.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb 2 óra alatt készre. Ezután vegyük ki a sütőből és hagyjuk lefedve tálalásig (én légkeverésnél 150 fokon, 2 óráig pároltam).

    Tálalás előtt tegyünk a tányérra pár kanál káposztát, majd helyezzük rá a csirkecombot, a debrecenit és pár karika füstölt kolbászt, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá