Csirkecombos-kolbászos savanyú káposzta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkecombos-kolbászos savanyú káposzta

Hozzávalók:

  • 8 csirkecomb
  • 6 debreceni
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 3 dl sűrített paradicsom
  • 0,5 l víz
  • őrölt bors
  • majoránna
  • kakukkfű
  • 2-3 db babérlevél
  • 4-5 szem borókabogyó

Elkészítése:

A combokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg a fűszerekkel és hagyjuk egy kicsit állni hogy az ízek jól átjárják.

A savanyú káposzta levét nyomkodjuk ki, majd terítsük bele egy nagyobb tepsi aljába. Tegyük rá a babérlevelet és szórjuk rá a borókabogyót (én kicsit összevágtam a káposztát, hogy ne legyenek túl hosszúak a káposztaszálak).

A füstölt kolbászt karikázzuk fel, majd szórjuk rá a káposzta tetejére.

Ezután helyezzük rá egymásmellé az előzőleg befűszerezett csirkecombot, majd tegyük mellé a debrecenit is (a debrecenit több helyen szurkáljuk meg egy villával).

A sűrített paradicsomot keverjük simára a vízzel, majd öntsük fel vele a húsos-káposztát. Ezután fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb 2 óra alatt készre. Ezután vegyük ki a sütőből és hagyjuk lefedve tálalásig (én légkeverésnél 150 fokon, 2 óráig pároltam).

Tálalás előtt tegyünk a tányérra pár kanál káposztát, majd helyezzük rá a csirkecombot, a debrecenit és pár karika füstölt kolbászt, majd úgy kínáljuk.