Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkecomb rizses-burgonya ágyon recept

Csirkecomb rizses-burgonya ágyon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkecomb
    • 1 kg krumpli
    • 1 csésze főtt rizs
    • 2 paradicsom
    • 1 paprika
    • 1 fej hagyna
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál ételízesítő
    • bors
    • pirospaprika
    • olaj
    • tejföl
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A csirkecombokat előző nap megpucoljuk és feldaraboljuk. A só-bors-paprika keverékét rászórjuk a csirkére, öntünk rá 1/2 dl olajat, és bepácoljuk.

    A krumplit megpucoljuk és a hasábokra vágjuk, beletesszük a kiolajozott tepsibe, közé teszünk egy marék főtt rizst megszórjuk ételízesítővel.

    A pucolt fokhagymát feldaraboljuk, és rászórjuk a rizs- krumpl i keverékre.

    A paradicsomot, a paprikát, a hagymával együtt felkarikázzuk, és a rizses- krumplira tesszük hézagosan.

    A hézagokba tesszük a csirkét, a páclevet ráöntjük. Lefedjük alufóliával és megsütjük.

    Amikor megsült levesszük róla az alufóliát és a tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és ráöntjük a csirke tetejére. Készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá