Csirkecomb rizses-burgonya ágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkecomb rizses-burgonya ágyon

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • 1 kg krumpli
  • 1 csésze főtt rizs
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 fej hagyna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
  • tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A csirkecombokat előző nap megpucoljuk és feldaraboljuk. A só-bors-paprika keverékét rászórjuk a csirkére, öntünk rá 1/2 dl olajat, és bepácoljuk.

A krumplit megpucoljuk és a hasábokra vágjuk, beletesszük a kiolajozott tepsibe, közé teszünk egy marék főtt rizst megszórjuk ételízesítővel.

A pucolt fokhagymát feldaraboljuk, és rászórjuk a rizs- krumpl i keverékre.

A paradicsomot, a paprikát, a hagymával együtt felkarikázzuk, és a rizses- krumplira tesszük hézagosan.

A hézagokba tesszük a csirkét, a páclevet ráöntjük. Lefedjük alufóliával és megsütjük.

Amikor megsült levesszük róla az alufóliát és a tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és ráöntjük a csirke tetejére. Készre sütjük.