Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-szójaszószos csirke recept

Mézes-szójaszószos csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g csirke felsőcomb (vagy alsó, esetleg szárny, ki melyik részét szereti)
    • 2 ek vaj
    • 1 ek olaj
    • só, bors ízlés szerint
    • 4 közepes burgonya hámozva és nagyobb darabokra vágva
    • 3 közepes sárgarépa hámozva és nagyobb darabokra vágva
    • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
    • 5 gerezd fokhagyma aprítva
    • 120 ml szójaszósz
    • 120 ml méz
    • 60 ml ketchup
    • 250 ml csirke alaplé

    Elkészítése:

    A vajat és az olajat egy nagy serpenyőben összeolvasztjuk, majd felmelegítjük. A sózott és borsozott húsokat először bőrükkel lefelé, majd a másik oldalon is jól megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.

    A visszamaradt zsiradlkon megpirítjuk a burgonyát és a répát, majd ezeket is kivesszük.

    Ha elfogyott a zsiradék a serpenyőből, akkor öntünk bele kevés olajat és megpirítjuk rajta a vöröshagymát. Mikor félig megpuhult, akkor a fokhagymát is hozzáadjuk és azzal tovább pirítjuk.

    Közben az alaplevet összekeverjük a szójaszósszal, ketchuppal és a kissé felmelegített mézzel és az egészet elkeverjük.

    Az ízesített alaplével felöntjük a hagymákat. Miután felforrt hozzáadjuk a zöldségeket, a húsokat is visszatesszük, majd többször átkeverve készre főzzük. Vigyázzunk, mert a méz miatt könnyen leéghet!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá