Mézes-szójaszószos csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g csirke felsőcomb (vagy alsó, esetleg szárny, ki melyik részét szereti)
  • 2 ek vaj
  • 1 ek olaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 4 közepes burgonya hámozva és nagyobb darabokra vágva
  • 3 közepes sárgarépa hámozva és nagyobb darabokra vágva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma aprítva
  • 120 ml szójaszósz
  • 120 ml méz
  • 60 ml ketchup
  • 250 ml csirke alaplé

Elkészítése:

A vajat és az olajat egy nagy serpenyőben összeolvasztjuk, majd felmelegítjük. A sózott és borsozott húsokat először bőrükkel lefelé, majd a másik oldalon is jól megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.

A visszamaradt zsiradlkon megpirítjuk a burgonyát és a répát, majd ezeket is kivesszük.

Ha elfogyott a zsiradék a serpenyőből, akkor öntünk bele kevés olajat és megpirítjuk rajta a vöröshagymát. Mikor félig megpuhult, akkor a fokhagymát is hozzáadjuk és azzal tovább pirítjuk.

Közben az alaplevet összekeverjük a szójaszósszal, ketchuppal és a kissé felmelegített mézzel és az egészet elkeverjük.

Az ízesített alaplével felöntjük a hagymákat. Miután felforrt hozzáadjuk a zöldségeket, a húsokat is visszatesszük, majd többször átkeverve készre főzzük. Vigyázzunk, mert a méz miatt könnyen leéghet!