Sajtos-baconös rakott csirkemell recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg reszelt sajt
- 25 dkg bacon szalonna
- 2 db Fuchs szabadtartásos
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - liszt a panírozáshoz
- só, bors, fokhagymapor vagy egyéb fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórhatjuk fokhagymaporral vagy más kedvelt fűszerrel is. Ezután a szeleteket lisztbe, felvert tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk.
Egy közepes méretű jénai tálat vagy hőálló sütőtálat kibélelünk bacon szeletekkel úgy, hogy az oldalfalakra is jusson belőlük. Erre sorban ráhelyezzük a panírozott csirkemell szeleteket. A tetejére rászórjuk a maradék sajtot, majd befedjük a maradék baconcsíkokkal.
A tálat lefedjük alufóliával vagy fedővel, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fedőt, és további 10-15 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »










