Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-baconös rakott csirkemell recept

Sajtos-baconös rakott csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemellfilé
    • 25 dkg reszelt sajt
    • 25 dkg bacon szalonna
    • 2 db Fuchs szabadtartásos  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt a panírozáshoz
    • só, bors, fokhagymapor vagy egyéb fűszerek ízlés szerint

    Elkészítés:

    A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórhatjuk fokhagymaporral vagy más kedvelt fűszerrel is. Ezután a szeleteket lisztbe, felvert tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk.

    Egy közepes méretű jénai tálat vagy hőálló sütőtálat kibélelünk bacon szeletekkel úgy, hogy az oldalfalakra is jusson belőlük. Erre sorban ráhelyezzük a panírozott csirkemell szeleteket. A tetejére rászórjuk a maradék sajtot, majd befedjük a maradék baconcsíkokkal.

    A tálat lefedjük alufóliával vagy fedővel, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fedőt, és további 10-15 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek