Sajtos-baconös rakott csirkemell recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg reszelt sajt
- 25 dkg bacon szalonna
- 2 db Fuchs szabadtartásos
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - liszt a panírozáshoz
- só, bors, fokhagymapor vagy egyéb fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórhatjuk fokhagymaporral vagy más kedvelt fűszerrel is. Ezután a szeleteket lisztbe, felvert tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk.
Egy közepes méretű jénai tálat vagy hőálló sütőtálat kibélelünk bacon szeletekkel úgy, hogy az oldalfalakra is jusson belőlük. Erre sorban ráhelyezzük a panírozott csirkemell szeleteket. A tetejére rászórjuk a maradék sajtot, majd befedjük a maradék baconcsíkokkal.
A tálat lefedjük alufóliával vagy fedővel, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fedőt, és további 10-15 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










