Sajtos-baconös rakott csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sajtos-baconös rakott csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 25 dkg bacon szalonna
  • 2 db Fuchs szabadtartásos tojás
  • liszt a panírozáshoz
  • só, bors, fokhagymapor vagy egyéb fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórhatjuk fokhagymaporral vagy más kedvelt fűszerrel is. Ezután a szeleteket lisztbe, felvert tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk.

Egy közepes méretű jénai tálat vagy hőálló sütőtálat kibélelünk bacon szeletekkel úgy, hogy az oldalfalakra is jusson belőlük. Erre sorban ráhelyezzük a panírozott csirkemell szeleteket. A tetejére rászórjuk a maradék sajtot, majd befedjük a maradék baconcsíkokkal.

A tálat lefedjük alufóliával vagy fedővel, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fedőt, és további 10-15 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.