Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mázas csirkefalatok recept

Mázas csirkefalatok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg csirkemell
    • 1 evőkanál szójaszósz
    • 6 evőkanál liszt
    • 3 evőkanál étkezési keményítő
    • 1,5 teáskanál sütőpor
    • 1 evőkanál olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • víz

    Mézes mázhoz:

    • 1 evőkanál ketchup
    • 2-3 evőkanál méz
    • 1 teáskanál Erős Pista (esetleg chili)
    • 1 teáskanál szójaszósz

    Elkészítése:

    A csirkemellet megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk kevés szójaszósszal és félretesszük.

    Kikeverjük a mézes mázat.

    Ha ezzel is kész vagyunk, jöhet a bunda.

    A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, megsózzuk, és apránként vizet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk, mely valahol félúton van a nokedli és a palacsinta tésztája között.

    Az egészet csomómentesre keverjük a kis, kézi habverővel. Beleborítjuk a csirkefalatokat és alaposan meghempergetjük őket.

    Villa segítségével, egyesével a forró olajba szedjük, de figyeljünk, hogy mindenhol beborítsa a tészta. Szép lassan arany színűre sütjük.

    Papirtörlőre kanalazzuk, hogy kicsit lecsepeghessen a felesleges olaj, majd még melegen beleforgatjuk őket a mézes mázba.

    A máz hozzávalóit csak össze kell keverni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá