Mázas csirkefalatok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mázas csirkefalatok

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemell
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 6 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • víz

Mézes mázhoz:

  • 1 evőkanál ketchup
  • 2-3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál Erős Pista (esetleg chili)
  • 1 teáskanál szójaszósz

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk kevés szójaszósszal és félretesszük.

Kikeverjük a mézes mázat.

Ha ezzel is kész vagyunk, jöhet a bunda.

A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, megsózzuk, és apránként vizet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk, mely valahol félúton van a nokedli és a palacsinta tésztája között.

Az egészet csomómentesre keverjük a kis, kézi habverővel. Beleborítjuk a csirkefalatokat és alaposan meghempergetjük őket.

Villa segítségével, egyesével a forró olajba szedjük, de figyeljünk, hogy mindenhol beborítsa a tészta. Szép lassan arany színűre sütjük.

Papirtörlőre kanalazzuk, hogy kicsit lecsepeghessen a felesleges olaj, majd még melegen beleforgatjuk őket a mézes mázba.

A máz hozzávalóit csak össze kell keverni.