Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-ketchupos csirkefalatok recept

Mézes-ketchupos csirkefalatok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell vagy csirkecomb filé
    • só, bors ízlés szerint
    • olaj a sütéshez

    A bundázáshoz:

    • 9 evőkanál finomliszt
    • 1 ek étolaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk só
    • 0,5 dl víz
    • 0,5 csomag sütőpor

    A mázhoz:

    • 2 dl ketchup
    • 2 ek méz
    • 4 ek szezámmag
    • bors vagy őrölt chili

    Elkészítése:

    A húst nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

    A bundázáshoz keverjük össze a hozzávalókat.

    A mázhoz szintén vegyítsük össze a ketchupot a mézzel, a szezámmaggal és egy-két csipet borssal vagy chilivel. A húst mártsuk bele a sűrű lisztes masszába és süssük ki a felforrósított olajban, majd szedjük papírtörlőre.

    Ezután tegyük bele egyenként a mézes mázba. Szórhatunk rá még szezámmagot. Köretnek cukorborsós-brokkolis rizst készítettem.

    Jó étvágyat mindenkinek!

    Tipp:

    Chili nélkül is nagyon finom! Érdemes natúran, máz nélkül, csak a “bundás” változatát is megkóstolni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá