Mézes-ketchupos csirkefalatok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell vagy csirkecomb filé
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

A bundázáshoz:

  • 9 evőkanál finomliszt
  • 1 ek étolaj
  • 1 tojás
  • 1 kk só
  • 0,5 dl víz
  • 0,5 csomag sütőpor

A mázhoz:

  • 2 dl ketchup
  • 2 ek méz
  • 4 ek szezámmag
  • bors vagy őrölt chili

Elkészítése:

A húst nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

A bundázáshoz keverjük össze a hozzávalókat.

A mázhoz szintén vegyítsük össze a ketchupot a mézzel, a szezámmaggal és egy-két csipet borssal vagy chilivel. A húst mártsuk bele a sűrű lisztes masszába és süssük ki a felforrósított olajban, majd szedjük papírtörlőre.

Ezután tegyük bele egyenként a mézes mázba. Szórhatunk rá még szezámmagot. Köretnek cukorborsós-brokkolis rizst készítettem.

Jó étvágyat mindenkinek!

Tipp:

Chili nélkül is nagyon finom! Érdemes natúran, máz nélkül, csak a “bundás” változatát is megkóstolni!