Tejfölös-mustáros csirkecomb recept

Hozzávalók
- 8 db csirkecomb
- só
- bors ízlés szerint
- 2 teáskanál kakukkfű
- 10 dkg húsos, füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 1 dl víz
- 2 evőkanál mustár (akár mézes is lehet)
- 2 teáskanál mustár (a tejfölhöz)
- 2 dl tejföl
- fél csokor friss petrezselyemzöld
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, és megtisztítjuk. Sóval, borssal megszórjuk, majd minden oldalukat vékonyan megkenjük mustárral, és félretesszük.
A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben zsírjára sütjük, majd a pörcöt kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Amikor félig üveges, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet. Amikor minden szépen megpirult, ezt is kiszedjük és a szalonnapörc mellé tesszük.
A serpenyőben maradt zsiradékon nagy lángon körbepirítjuk a csirkecombokat – oldalanként pár perc alatt aranybarnára. Ezután kivesszük őket, félretesszük.
A serpenyő alján maradt pörzsanyagot óvatosan felöntjük a fehérborral (vigyázat, pezsegni és fröcskölni fog), és néhány percig forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon.
Ezután visszatesszük a szalonnát, a hagymát és a csirkecombokat. Lefedjük, és kis lángon puhára pároljuk őket kb. 35–40 perc alatt. Ha szükséges, időnként kevés vizet öntünk alá, de nem keverjük, csak óvatosan mozgatjuk.
Ha a hús puha (a kés könnyedén belemegy), kivesszük a combokat. A tejfölt simára keverjük 2 teáskanál mustárral, majd hozzáadjuk a szalonnás-hagymás alaphoz, és pár perc alatt összeforraljuk. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel lazíthatjuk.
A combokat visszatesszük a mártásba, és frissen aprított petrezselyemmel megszórjuk.
Tipp:
Kínálhatjuk párolt rizzsel, krumplipürével, galuskával vagy akár friss kenyérrel is – a szaft biztos nem fog kárba veszni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »