Hozzávalók
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, és megtisztítjuk. Sóval, borssal megszórjuk, majd minden oldalukat vékonyan megkenjük mustárral, és félretesszük.
A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben zsírjára sütjük, majd a pörcöt kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Amikor félig üveges, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet. Amikor minden szépen megpirult, ezt is kiszedjük és a szalonnapörc mellé tesszük.
A serpenyőben maradt zsiradékon nagy lángon körbepirítjuk a csirkecombokat – oldalanként pár perc alatt aranybarnára. Ezután kivesszük őket, félretesszük.
A serpenyő alján maradt pörzsanyagot óvatosan felöntjük a fehérborral (vigyázat, pezsegni és fröcskölni fog), és néhány percig forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon.
Ezután visszatesszük a szalonnát, a hagymát és a csirkecombokat. Lefedjük, és kis lángon puhára pároljuk őket kb. 35–40 perc alatt. Ha szükséges, időnként kevés vizet öntünk alá, de nem keverjük, csak óvatosan mozgatjuk.
Ha a hús puha (a kés könnyedén belemegy), kivesszük a combokat. A tejfölt simára keverjük 2 teáskanál mustárral, majd hozzáadjuk a szalonnás-hagymás alaphoz, és pár perc alatt összeforraljuk. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel lazíthatjuk.
A combokat visszatesszük a mártásba, és frissen aprított petrezselyemmel megszórjuk.
Kínálhatjuk párolt rizzsel, krumplipürével, galuskával vagy akár friss kenyérrel is – a szaft biztos nem fog kárba veszni.