Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos kefírben pácolt csirkenyárs recept

Citromos kefírben pácolt csirkenyárs
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy pár csirkemell filé
    • 2 dl kefir
    • 1 kisebb kezeletlen citrom
    • 1 ek méz
    • 1 csapott kk házi fokhagymakrém
    • 1 csapott kk só
    • 2 nagy csipet őrölt bors
    • Kb. 1 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A csirkemellet alaposan megtisztítjuk és kb. 3*3 cm nagyságú kockára vágjuk.

    Félbe vágott bambusz pálcára tűzünk kb. 6-7 darabot.

    A páchoz a kefirt a citrom levével, a sóval, borssal, fokhagymakrémmel és mézzel simára keverjük, majd beleforgatjuk a nyársakat.

    Lefedve a hűtőszekrényben pár órát hagyjuk pácolni, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen.

    Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a nyársak minden oldalát megsütjük. Picit csapkod, érdemes közepes lángon és óvatosan sütni.

    Friss salátával kínáljuk.

    Tipp:

    Ez egy nagyon egyszerű, könnyű nyári fogás. A citromtól kellemesen pikáns a csirke. Nagy sikere volt a családban, azt hiszem gyakori vendég lesz nálunk. A friss salátával akár még vacsorára is elkészíthető. Aki a tartalmasabb fogásokat szereti, az egész nyugodtan kínálhatja habos krumplipürével is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá