Citromos kefírben pácolt csirkenyárs

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 nagy pár csirkemell filé
  • 2 dl kefir
  • 1 kisebb kezeletlen citrom
  • 1 ek méz
  • 1 csapott kk házi fokhagymakrém
  • 1 csapott kk só
  • 2 nagy csipet őrölt bors
  • Kb. 1 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

A csirkemellet alaposan megtisztítjuk és kb. 3*3 cm nagyságú kockára vágjuk.

Félbe vágott bambusz pálcára tűzünk kb. 6-7 darabot.

A páchoz a kefirt a citrom levével, a sóval, borssal, fokhagymakrémmel és mézzel simára keverjük, majd beleforgatjuk a nyársakat.

Lefedve a hűtőszekrényben pár órát hagyjuk pácolni, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a nyársak minden oldalát megsütjük. Picit csapkod, érdemes közepes lángon és óvatosan sütni.

Friss salátával kínáljuk.

Tipp:

Ez egy nagyon egyszerű, könnyű nyári fogás. A citromtól kellemesen pikáns a csirke. Nagy sikere volt a családban, azt hiszem gyakori vendég lesz nálunk. A friss salátával akár még vacsorára is elkészíthető. Aki a tartalmasabb fogásokat szereti, az egész nyugodtan kínálhatja habos krumplipürével is.