Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Céklásrizottó papírban sült csirkével recept

Céklásrizottó papírban sült csirkével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Rizottó:

    • 20 dkg arborio rizs
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 cékla
    • 1 dl száraz fehérbor
    • kb 8 dl húsalaplé
    • 2 ek olaj
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg reszelt parmezán
    • só, bors

    Papírban sült csirke:

    • 1 egész csirkemell (csont és bőr nélkül)
    • 1-1 kk szárított kakukkfű és rozmaring
    • 2 ek vaj
    • só, bors
    • zsírpapír

    Elkészítése:

    A csirkemellet vágjuk ketté, dörzsöljük be a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk és helyezzük egy-egy nagyobb zsírpapírra. Morzsoljuk rá a vajat és csomagoljuk be, mint a szaloncukrot.

    Tegyük egy tepsire és 180 °C-on süssük kb 35-40 percig.

    A céklát hámozzuk meg és reszeljük finomra.

    Felhevített olajon pároljuk üvegesre a finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a rizst és kevergessük addig, amíg opálossá nem válik. Ezután öntsük hozzá a bort és hagyjuk, hogy beszívja a rizs, majd adjuk hozzá a céklát és merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet (mindig csak akkor, amikor a rizs már beszívta a folyadékot) és párszor átkeverve főzzük készre.

    Végül keverjük bele a vajat és a parmezánt, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

    Azonnal tányérra szedjük, ráhelyezzük a felszeletelt csirkehúst és megszórjuk zöldhagymával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá