Hozzávalók:
Rizottó:
Papírban sült csirke:
Elkészítése:
A csirkemellet vágjuk ketté, dörzsöljük be a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk és helyezzük egy-egy nagyobb zsírpapírra. Morzsoljuk rá a vajat és csomagoljuk be, mint a szaloncukrot.
Tegyük egy tepsire és 180 °C-on süssük kb 35-40 percig.
A céklát hámozzuk meg és reszeljük finomra.
Felhevített olajon pároljuk üvegesre a finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a rizst és kevergessük addig, amíg opálossá nem válik. Ezután öntsük hozzá a bort és hagyjuk, hogy beszívja a rizs, majd adjuk hozzá a céklát és merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet (mindig csak akkor, amikor a rizs már beszívta a folyadékot) és párszor átkeverve főzzük készre.
Végül keverjük bele a vajat és a parmezánt, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Azonnal tányérra szedjük, ráhelyezzük a felszeletelt csirkehúst és megszórjuk zöldhagymával.