Céklásrizottó papírban sült csirkével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Céklásrizottó papírban sült csirkével

Hozzávalók:
Rizottó:

  • 20 dkg arborio rizs
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 cékla
  • 1 dl száraz fehérbor
  • kb 8 dl húsalaplé
  • 2 ek olaj
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • só, bors

Papírban sült csirke:

  • 1 egész csirkemell (csont és bőr nélkül)
  • 1-1 kk szárított kakukkfű és rozmaring
  • 2 ek vaj
  • só, bors
  • zsírpapír

Elkészítése:

A csirkemellet vágjuk ketté, dörzsöljük be a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk és helyezzük egy-egy nagyobb zsírpapírra. Morzsoljuk rá a vajat és csomagoljuk be, mint a szaloncukrot.

Tegyük egy tepsire és 180 °C-on süssük kb 35-40 percig.

A céklát hámozzuk meg és reszeljük finomra.

Felhevített olajon pároljuk üvegesre a finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a rizst és kevergessük addig, amíg opálossá nem válik. Ezután öntsük hozzá a bort és hagyjuk, hogy beszívja a rizs, majd adjuk hozzá a céklát és merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet (mindig csak akkor, amikor a rizs már beszívta a folyadékot) és párszor átkeverve főzzük készre.

Végül keverjük bele a vajat és a parmezánt, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Azonnal tányérra szedjük, ráhelyezzük a felszeletelt csirkehúst és megszórjuk zöldhagymával.