Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bográcsgulyás pulykacombból recept

Bográcsgulyás pulykacombból
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulyka felső comb filé
    • 5 sárgarépa
    • 2 petrezselyem gyökér
    • 1,5 ek zsír
    • 2 kisebb hagyma apróra vágva
    • 3 gerezd fokhagyma szétnyomva
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 levél zellerzöld
    • 1 lestyánlevél
    • 1 zöldpaprika karikára vágva
    • 2 közepes paradicsom meghámozva
    • kevés köménymag
    • 0,5 kg krumpli kockázva
    • frissen őrölt bors

    Galuskához:

    • liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • víz
    • csipet só

    Elkészítése:

    A hagymát és a fokhagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a köményt, amivel kicsit együtt pirítjuk. Hagyjuk, hogy a köményszemek kipattogjanak. Beletesszük az apróbbra vágott pulykahúst. Megsózzuk, és addig pirítjuk, míg kifehéredik.

    Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Kevés főzés után beletesszük a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a csokorba kötött zöldfűszereket, a nagyon apróra darabolt paradicsomot és kevés csípős paprikát. Mikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a kockázott krumplit, a csíkozott zöldpaprikát, az őrölt pirospaprikát, borsot őrlünk rá, és készre főzzük.

    A legvégén galuskát keverünk a hozzávalókból, és vágódeszkáról beleszaggatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá