Bográcsgulyás pulykacombból

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg pulyka felső comb filé
  • 5 sárgarépa
  • 2 petrezselyem gyökér
  • 1,5 ek zsír
  • 2 kisebb hagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma szétnyomva
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 levél zellerzöld
  • 1 lestyánlevél
  • 1 zöldpaprika karikára vágva
  • 2 közepes paradicsom meghámozva
  • kevés köménymag
  • 0,5 kg krumpli kockázva
  • frissen őrölt bors

Galuskához:

  • liszt
  • 2 tojás
  • víz
  • csipet só

Elkészítése:

A hagymát és a fokhagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a köményt, amivel kicsit együtt pirítjuk. Hagyjuk, hogy a köményszemek kipattogjanak. Beletesszük az apróbbra vágott pulykahúst. Megsózzuk, és addig pirítjuk, míg kifehéredik.

Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Kevés főzés után beletesszük a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a csokorba kötött zöldfűszereket, a nagyon apróra darabolt paradicsomot és kevés csípős paprikát. Mikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a kockázott krumplit, a csíkozott zöldpaprikát, az őrölt pirospaprikát, borsot őrlünk rá, és készre főzzük.

A legvégén galuskát keverünk a hozzávalókból, és vágódeszkáról beleszaggatjuk.