Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi sült csirkecomb zabpelyhes galuskával recept

Bakonyi sült csirkecomb zabpelyhes galuskával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8 db csirkecomb
    • 2 ek szárnyas fűszerkeverék
    • 80 dkg gomba
    • 5 dkg kolozsvári szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    • 1 tk borsikafű
    • 2 ek finomliszt
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • 1 tk ételízesítő
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 3 dl tejföl

    A galuskához:

    • 50 dkg rétesliszt
    • 10 dkg zabpehely
    • 3 ek kukoricadara
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A csirkecombokat megtisztítom és besózom, majd megszórom fűszerkeverékkel, kiolajozott tepsibe rakom, lefedem alufóliával és 200 fokon 60 percig sütöm, végül leveszem a fóliát és 15-20 perc alatt pirosra sütöm a bőrét.

    A kolozsvári szalonnát kis kockákra vágom és a zsíron megpirítom.

    A vöröshagymát kockára vágom, a fokhagymát áttöröm, vagy lereszelem, rádobom a szalonnára és megpirítom.

    Hozzáadom a felaprított gombát, majd megszórom borsikafűvel, sózom és addig pirítom, míg a saját levét elfövi.

    Ekkor megszórom finomliszttel, pár percig kevergetve pirítom, majd félrehúzom, megszórom pirospaprikával, ételízesítővel, beleteszem a felaprított petrezselyemzöldet, elkeverem.

    Kevés vízzel simára keverem, felforralom, víz hozzáadásával mártás sűrűségűre főzöm, végén belekeverem a tejfölt, és ezzel is felforralom.

    A galuskához a hozzávalókat egy tálban összekeverem és 30 percet pihentetem.

    Forrásban lévő vízbe szaggatom, amikor a galuska feljött a víz tetejére, leszűröm, kevés olajjal, vagy olvasztott zsírral elkeverem és tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá