Hozzávalók:
A galuskához:
Elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítom és besózom, majd megszórom fűszerkeverékkel, kiolajozott tepsibe rakom, lefedem alufóliával és 200 fokon 60 percig sütöm, végül leveszem a fóliát és 15-20 perc alatt pirosra sütöm a bőrét.
A kolozsvári szalonnát kis kockákra vágom és a zsíron megpirítom.
A vöröshagymát kockára vágom, a fokhagymát áttöröm, vagy lereszelem, rádobom a szalonnára és megpirítom.
Hozzáadom a felaprított gombát, majd megszórom borsikafűvel, sózom és addig pirítom, míg a saját levét elfövi.
Ekkor megszórom finomliszttel, pár percig kevergetve pirítom, majd félrehúzom, megszórom pirospaprikával, ételízesítővel, beleteszem a felaprított petrezselyemzöldet, elkeverem.
Kevés vízzel simára keverem, felforralom, víz hozzáadásával mártás sűrűségűre főzöm, végén belekeverem a tejfölt, és ezzel is felforralom.
A galuskához a hozzávalókat egy tálban összekeverem és 30 percet pihentetem.
Forrásban lévő vízbe szaggatom, amikor a galuska feljött a víz tetejére, leszűröm, kevés olajjal, vagy olvasztott zsírral elkeverem és tálalom.