Bakonyi sült csirkecomb zabpelyhes galuskával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb
  • 2 ek szárnyas fűszerkeverék
  • 80 dkg gomba
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
  • 1 tk borsikafű
  • 2 ek finomliszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 dl tejföl

A galuskához:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 10 dkg zabpehely
  • 3 ek kukoricadara
  • 4 tojás

Elkészítése:

A csirkecombokat megtisztítom és besózom, majd megszórom fűszerkeverékkel, kiolajozott tepsibe rakom, lefedem alufóliával és 200 fokon 60 percig sütöm, végül leveszem a fóliát és 15-20 perc alatt pirosra sütöm a bőrét.

A kolozsvári szalonnát kis kockákra vágom és a zsíron megpirítom.

A vöröshagymát kockára vágom, a fokhagymát áttöröm, vagy lereszelem, rádobom a szalonnára és megpirítom.

Hozzáadom a felaprított gombát, majd megszórom borsikafűvel, sózom és addig pirítom, míg a saját levét elfövi.

Ekkor megszórom finomliszttel, pár percig kevergetve pirítom, majd félrehúzom, megszórom pirospaprikával, ételízesítővel, beleteszem a felaprított petrezselyemzöldet, elkeverem.

Kevés vízzel simára keverem, felforralom, víz hozzáadásával mártás sűrűségűre főzöm, végén belekeverem a tejfölt, és ezzel is felforralom.

A galuskához a hozzávalókat egy tálban összekeverem és 30 percet pihentetem.

Forrásban lévő vízbe szaggatom, amikor a galuska feljött a víz tetejére, leszűröm, kevés olajjal, vagy olvasztott zsírral elkeverem és tálalom.