Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconben sült csirkemáj recept

Baconben sült csirkemáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg csirkemáj
    • 200 g szeletelt bacon
    • 4 nagy burgonya meghámozva bevágva 5 mm szélesen, de csak olyan mélyen hogy tölteni tudjuk, az alja egybe maradjon
    • 12 szelet (lapka) füstölt sajt
    • olaj

    Elkészítése:

    A májat megmossuk, megszárítjuk és ha szükséges, akkor eltávolítjuk róla a hártyát.

    A májat betekerjük szeletelt baconbe.

    Egy nagyobb tepsit vékonyan megkenünk olajjal, majd belesorakoztatjuk a májakat és kevés vizet öntünk alá.

    A burgonyát meghámozzuk, majd vékonyan beirdaljuk, arra figyelve, hogy ne vágjuk át teljesen! Késsel szétnyitjuk és minden vágásba sajtot teszünk.

    180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha a burgony még nem sült meg, akkor a májat kiszedjük, majd a krumplit tovább sütjük.

    Ha kész mindkettő, fejenként egy burgonyát adunk a máj mellé és friss salátával kínáljuk.

    Tipp:

    Ha marad a szalonnából a burgonyába is tehetünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá