Baconben sült csirkemáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemáj
  • 200 g szeletelt bacon
  • 4 nagy burgonya meghámozva bevágva 5 mm szélesen, de csak olyan mélyen hogy tölteni tudjuk, az alja egybe maradjon
  • 12 szelet (lapka) füstölt sajt
  • olaj

Elkészítése:

A májat megmossuk, megszárítjuk és ha szükséges, akkor eltávolítjuk róla a hártyát.

A májat betekerjük szeletelt baconbe.

Egy nagyobb tepsit vékonyan megkenünk olajjal, majd belesorakoztatjuk a májakat és kevés vizet öntünk alá.

A burgonyát meghámozzuk, majd vékonyan beirdaljuk, arra figyelve, hogy ne vágjuk át teljesen! Késsel szétnyitjuk és minden vágásba sajtot teszünk.

180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha a burgony még nem sült meg, akkor a májat kiszedjük, majd a krumplit tovább sütjük.

Ha kész mindkettő, fejenként egy burgonyát adunk a máj mellé és friss salátával kínáljuk.

Tipp:

Ha marad a szalonnából a burgonyába is tehetünk.